Vi är med där människor möts

– från idé till succé

Lite mindre evenemang

Från idé till handling snabbt.

2021

Nykvarns Näringslivsgala

20 Maj, 2021

Traditionsenligt genomför Näringslivskontoret i Nykvarns kommun sin gala, denna gång helt digitalt och livesändning från vår studio. Tidigare har den genomförts hos våra vänner på Bommersvik Konferens, i år flyttade vi den upplevelsen in i studion. Kul inslag där alla deltagare hämtade upp sin trerätters galamiddag (lagad av kockarna på Bommersvik) att tillreda och inta framför skärmen i hemmet. I intilliggande sal till studion njöt studiodeltagarna av samma trerätters middag, med det sagt blev evenemanget ett hybridevenemang hos oss på robot.

Flera liveframträdanden, presentatörer med på länk och mängder av förinspelat filmmaterial, intervjuer och musik samt prisutdelningar förstås. Ett projekt och förberedelser som pågick i några månader med deltagare från näringslivskontoret, proffsiga moderatorn Yamina från Mindprogress, Tia från Yellow Communications med flera.

  Robot Event har varit en trygg, flexibel och professionell partner inför och under galan. De har löst alla våra behov och önskemål på ett smidigt och tillmötesgående sätt. Att de dessutom är ett grymt trevligt gäng gjorde gott för samarbetet.  

- Lotta Moberger, Projektledare Nykvarns digitala Näringslivsgala 2021

Digital Kickoff med Folkpool AB

Februari, 2021

Folkpool genomför sin traditionella kickoff, men denna gång helt digitalt. 9 personer i studion, 106 deltagare på 33 platser runt om i Sverige. Ett gediget konferensprogram och med många roligt inslag såsom tävlingar och awardsutdelningar. Ett program mellan 09.00 och 16.00. Vår uppgift blev att förbereda projektet tillsammans med Folkpools team, genomföra den strömmade sändningen med såväl deltagare med på länk, flygande reporter med från fältet i ljud och bild och mycket mer.

Dessutom visades ett flertal förinspelade filmer från produktionsanläggningar och butik. Vi hade även förtroendet att filma och redigera detta material.

 robot är lyhörda för roliga tankar och idéer, professionella i sitt genomförande och underbart nog är robot en stadig, trygg hand att hålla i när man står där framför kameran.  

– Christina Gillberg, Moderator från PR-byrån Det

2019

Kommunen på Södertäljefestivalen

Augusti, 2019

Destination Södertälje och kommunen under samlingsnamnet Kanalåret 2019 visar upp sin verksamhet med en elegant inramning på Saltsjötorget. Scen med uppträdande av lokala förmågor paviljonger med smakfull inredning och spännande budskap. Vi är med från koncept och idé till planering och genomförande.

Citronen AB fyller 20 år 

20-21 maj, 2019

Citronen AB fyller 20 år och personalen tas ut på äventyr i dagarna två. Först ut längs Södertälje kanal och vidare till flera strandhugg, lunch och lagtävlingar. Så småningom landa på Mörkö och Engsholms slotts brygga för bastu och bad. Ett härligt dygn på Engsholm med såväl tävlingar i parken och nattsudd i lounge med både musiktävlingar och dans förstås. Vi fick äran att både föreslå, planera och genomföra, sist men inte minst också beställa och säkra upp det fantastiska vädret.

Turistahemma Dagen

18 Maj, 2019

Destination Södertälje och Kanalåret 2019 anordnar marknad och informationsdag kring alla semesteraktiviteter som finns att tillgå i Södertälje kommun. På Saltsjötorget finns utställarstånd och runt om i city pågår aktiviteter, på Stora Torget gratulerar vi SSBK och Södertälje Kings till det nyvunna SM-Guldet. Mellan alla aktiviteter och platser ruller vi förstås jubileumståget.

Europcar genomför konferens på Johannesbergs Slott

14-16 Maj, 2019

Europcar samlar medarbetare och partners från hela Sverige för konferens. Konferenser och möten i olika grupperingar och en kvällsaktivitet med roliga sport -och spelaktiviteter på kvällen. Europcars tema #europcarälskarsport fick deltagarna aktiva på slottsgården. Vår uppgift var att förbereda, planera och genomföra. Vi använde vår mötesapp “meet people with robot” för såväl energi och mentometerfrågor i genomförandet men också förberedande aktiviteter med push av information, agenda, videoklipp, bilder mm. flera veckor före konferensstart.

Skeppsmäklarföreningen fyller 100 år

3 Maj, 2019

Den anrika Skeppsmäklarföreningen fyller 100 år och våra vänner på Stockholms Hamnar står som värdar för jubileumslunch, informationsmöte och årsstämma, allt i den fantastiska Värtaterminalens evenemangslokaler. Vi fick förtroendet att sy ihop värdskap, konferensteknik, catering och logistik samt självklart en jubileumstårta.

Medborgardagen i Södertälje stadshus

23 Mars, 2019

Den återkommande medborgardagen i stadhuset genomfördes för att ge medborgarna inblick i såväl kommunens verksamhet som organisationer och föreningslivet. Vår uppgift var att lyfta fram Kanalåret 2019, profilering och inramning.

Science Week i Södertälje - 100 seminarier och mer än 4000 deltagare

30 Januari - 2 Februari, 2019

En fantastisk vecka för arrangörerna och alla inblandade. Södertälje Science Park, Scania, AstraZeneca, KTH, Matlust och Destination Södertälje. Intressanta föreläsningar och workshops i 4 dagar. Vi ansvarade för all logistik och konferensteknik.Två stora scener och många konferensrum samt utställningsytor överallt i byggnaden. Samspelet med Utbildningsradion/SR/SVT fungerade utmärkt och alla talare och workshopledare strålade bland rotfrukter och teknikmiljöer.

2018

Vår kund plockar upp tema “broken windows” i konferens för 110 deltagare

December, 2018

Konferensen har temat “noll tolerans och broken windows”. Vi är med våra vänner från första planeringsdag och adderar moderator med bakgrund som regissör som skapar rollspel och drama. Vi stärker också temat med dekor i rummet. Så adderar vi ljud, ljus, bild och hållbar lunch förstås.

Södertälje Trä, en del av Nordströmgruppen - 100-årsjubileum

Oktober, 2018

Södertälje Trä fyller 100 år och vill bjuda in sina kunder till jubileum på sin egen arbetsplats. Vad gör vi då? Jo, bygger om höglagret till en härlig festplats och Oktoberfest. Food truck inne bland borden och baren bland byggmaterialet. Till scenen har vi engagerat en härlig oktobertrio. Klasse Möllberg (matdirigent, sång, gitarr och såg), Pierre Ericsson (dragspel) och Peter Milefors (trummor).

2017

Södertälje Kommun, Södertälje Science Park och projektet Matlust ordnar konferens på Tom Tits Experiment

November, 2017

Den årliga matkonferensen går av stapeln och vi är som vanligt med på plats för att förbereda inramning, scen och teknik. Vi stöttar också under hela genomförandet så allt lyser och låter som det ska under hela dagen.

Företagardagen i Södertälje

November, 2017

När vi ändå skulle delta på företagardagen själva passade vi på att stötta några av våra kunder, såsom Södertälje Science Park, Acturum Biovation, Björcks Resor, Moderaterna, Södertälje Centrumförening och Länstidningen/MittMedia.

Världsrekordslagning i Champagneprovning - Vinguiden.com - Stockholm Waterfront

Oktober, 2017

Tillsammans med Vinguiden.com genomförde vi världens största champagneprovning. Vännerna på vinguiden stod för champagnekunnande och vi som funktionärer såg till att alla regler följdes. vi ansvarade för och säkrade världsrekordet enligt Guiniess World of Records alla formaliteter.

Bommersvik Konferens 80 år

September, 2017

Bommersvik Konferens bjuder in till Öppet Hus, vi är med i månader av förberedelser förbereder och genomför. Seminarier, runvandring och utställningar, fantastisk mat från köket förstås! Underhållning för både barn och vuxna med bland annat, ansiktsmålning, pysselhörna, jonglering, ballongkonster och Vagabönderna underhöll med sin fantastiska musik.

 Bommersviks 80-års jubileum med öppet hus var en mycket viktig evenemang för oss. Robot event har varit väldigt lätta att samarbeta med. En proffsig och noggrann planering och genomförande av evenemanget tillsammans med oss blev en lyckad dag för våra inbjudna gäster. Vi känner oss trygga med robot event och kommer absolut att anlita de i framtida evenemang på Bommersvik! 

– Hannu Cronemyr, Marknadschef Bommersvik

Invigning av litteraturskyltar i Södertälje

September, 2017

Kommunen och stadsbiblioteket inviger literaturskyltar, författarna Sven de Blanc och Göran Rosenberg. Göran var förstås på plats. Vi förbereder och genomför inramningen med 40-talstema. Möbler och dekor förstås och kaffe och kaka som sig bör. Sång och musik av Linda Kumlin och Anders Zibbe Holtz från scenen och Vagabönderna utanför paviljongen. Kommunens och Kultur och fritidsförvaltningens ordförande Anna Bohman Enmalm höll invigningstalet.

Midnight run i Helsingfors

September, 2017

Precis som i Stockholm de tidigare åren skall vi förgylla gatorna med musik för att peppa såväl löpare som publik och besökare. Vi lastar den stora bilen med mängder av tält, ljud- och ljusutrustning, tar båten över och förbereder. Våra ljud- och ljustekniker samt DJ's sliter hårt, bygger upp, genomför och låter mycket i gathörnen för att sedan packa ner på natten och sedan tillbaka till Stockholm dagen efter.

Midnattsloppet i Stockholm

Augusti, 2017

Vi peppar löpare och åskådare med bra musik och bra stämning. Korsningen Barnängsgatan/Tengdahlsgatan (efter 3.170m), korsningen Östgötagatan/Gotlandsgatan (efter 7.280m) och Malin kör inne på evenemangsområdet för singlar (men lirar en del MP3 och LP's också!)

"Håll Södertälje rent", samarbete mellan Kommunen och Södertälje Centrumförening

Maj, 2017

Tobbe Trollkarl kör nykomponerad trollerishow för alla skolbarn i kommunen. Under 4 dagar i Lunagallerian trollar Tobbe och sprider budskap om vikten av att källsortera inte skräpa ner förstås. Vi bistår med inramning och teknikstöd som krävs för en mästerlig trolleriövning.

Scaniamilen

Maj, 2017

Tusentals deltagare med familjer njuter av musik till loppet. Uppvärmning, speaker, mat, underhållning synkas i minutschema. Vårt ansvar att tillhandahålla scen, teknik och startskott förstås samt personal på plats vid Gröndal, Scanias Fritidsanläggning. Svenska skidlandslaget på plats förstås och med strålande löparinsatser.

Svenska Museer, Vårmöte på Torekällberget

April, 2017

Svenska Museer arrangerar det årliga vårmötet i Södertälje. 450 personer från landets alla museer bjuds upp till Torekällbergets Naturmuseum för en kväll med musik, många skratt samt mat och dryck med Libanesiska förtecken. Trots snö, regn och rusk hela dagen ordnande vi inte bara med förberedelser och inramning, vi såg till att vädret sprack upp och blev fint på kvällen när gästerna anlände.

Scania och vikten av säkerhetsgenomgångar i produktionen

Mars, 2017

På Scanias produktionsyta för axlar och växellådor satte vi upp ljudanläggning, projektor och duk på två ställen där det simultant skulle informeras om säkerheten i produktionen. Chefen talade, film visades och personalen fick diskutera innehållet i filmerna mellan visningarna, för att på så sätt kunna resonera sig fram till hur dom kan säkerställa att olyckor inte sker på arbetsplatsen.

Södertälje Kommun, Södertälje Science Park och projektet Matlust ordnar matfilmfestival

Mars, 2017

Vid matfilmsfestival i Södertälje Stadshus byggde vi upp en portal med rörligt ljus till vilken man kom gående på den röda mattan ända från ingången. Allt för att skapa en känsla av filmfestival. Mattan kantades tematiskt av fruktlådor. På övervåningen installerades grönt ljus för att skapa Matlusts gröna atmosfär och dessutom hängde vi upp tavlor som en vernissage av en känd konstnär, med mattema förstås.

2016

Svenska Institutet och Enact AB, konferens hållbar ekonomisk utveckling

November, 2016

Vi byggde upp en miljö för Svenska Institutet, där man konfererade om hållbar ekonomisk utveckling. En scen på 4x4 m med ett lika stort monopolspel som golv utgjorde agendan för konferensen. Vi ramade in med belysning, signage-skyltar och naturligtvis spelpjäser och tärningar i jätteformat.

Midnattsloppet i Stockholm

Augusti, 2016

Vi peppar löpare och åskådare med bra musik och bra stämning. Som vanligt 3 gathörn och i år en station lite "uppe på berget".

"Pandy The Protein Candy" lanseras på Fitnessgalan

Maj, 2016

Pandy Protein AB lanserar sitt nya proteingodis på Fitnessgalan, Friends Arena 7-8 maj. Vi har hjälpt grabbarna med idéer och tips kring utformning av monter och budskap, förberedelser etablering och avetablering också förstås. Godiset gjorde stor succé på mässan, Pandy sålde slut på hela sitt lager och tecknade kontrakt med flera företag/butiker som vill sälja produkten. Håll utkik på webbplatser och butiker. Dessutom...Supergoda!

Kombilotteriet firar sin 1000:e Miljonär, på plats i Mariefred

Maj, 2016

Kombilotteriet jubilerar sin 1000:e vinnare till miljonvinsten på Rådhustorget i Mariefred. Vi projektleder, ordnar och genomför. Naturligtvis med pukor och trumpeter, uppträdanden på scen, kaffe och 700 kanelbullar, 1000 vackra rosor, heliumfyllda ballonger och mycket annat skoj. Vi passar också på att gratulera Maj till vinsten.

 Robot event var otroligt proffsiga, tog egna initiativ och löste alla frågeställningar i såväl förberedelser som genomförande. Vi kommer definitivt engagera robot event igen nästa gång vi ska genomföra evenemang! 

– Malou Gudmundsson, Projektledare Kombispel

2015

Svenska Institutet och Enact AB, Internationell konferens - hållbar utveckling, Lidingö

Oktober, 2015

SI och Enact genomför internationell konferens med deltagare från 18 nationer. Vi stöttar med den kreativa inramningen på temat där stad möte landsbygd. Presentationer och workshops i dagarna tre där man förflyttade sig i känsla om rum mellan stad och landsbygd.

 Robot Event levererade en fantastiskt kreativ och levande inramning för vårt evenemang. De lyckades med stor exakthet förmedla känslan vi var ute efter och överträffade verkligen förväntan. Skulle definitivt anlita dem igen! 

– Matilda Axelsson Programansvarig, Svenska Institutet